TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI

12-18 Aralık kapsayan hafta "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan çocuk bu güzel alışkanlığı büyüyünce de devam ettirir. Küçükken boşa akan su musluğu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuk bu güzel alışkanlığı büyüyünce de devam ettirir. Okul çağlarında zamanı iyi değerlendirme alışkanlığı kazanan insan bu huyundan vazgeçmez. O nedenle çocukları küçük yaşlarda tutumlu olmaya özendirmeliyiz.

Okulumuzda   kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verildi. Şiirler okundu, konuşmalar yapıldı ve oyunlar oynandı. Yerli mallarımız tanıtılmaya çalışıldı.

İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI

Çocuklar, ulusumuzun geleceğini şekillendirecek en önemli unsurlarıdır, Onlar, bu ulusun geleceği adına okullarda eğitim ve öğrenim gören emanetlerdir, Çocuklarımızda demokrasi kültürünün oluşması için çalışmalar yapılmalıdır. Demokraside çok önemli yeri olan seçimlerde aday ol­ma, seçme-seçilme ve oy verme kültürünün kazandırılması gerekmektedir. Çocuklarımız bu kazanımlar ile sorunlarına kendi ba­kış açılarından bakarak yine kendileri farklı çözümler üretebileceklerdir. Yaşadıkları toplumda farklı din, dil ve ırka mensup insanlara tahammül ederek birbirlerine hoşgörü ile yaklaşıp yine sorun­larını hoşgörü ile çözeceklerdir. Her türlü inanca saygı gösterip birbirlerinin isteklerine hoşgörülü davranarak tartışmaların, da karşılıklı, saygı çerçevesinde, insana önem vererek yapacaklardır, Bütün bunların gerçekleşmesi, öğrencilerimizde demokrasi kültür ve bilincinin oluşması ile mümkündür.

Demokrasinin yaşama geçirilmesi, insan haklarının uygulanması her insanın amacı olmalıdır. Bu amacın gerçekleşmesi için 10 Aralık gününü içine alan hafta yurdumuzda İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası olarak ilan edilmiştir.

Kas

NENE HATUN; Vatan için gözünü kıpmadan mücadele eden Efsane Türk Kadınıdır. Nene Hatun 93 Harbi olarak da anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Erzurum´daki Aziziye Tabyasının savunulmasında kahramanca çalışarak adını tarihe yazdıran Türk kadınıdır. Aziziye savunmasına 20 yaşlarında genç bir gelinken, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak katılmıştır.

Nene Hatun'un vatan için gece başlayan mücadelesi, tüm düşman Erzurum'dan kovuluncaya kadar devam etti. Erzurum'un her karış toprağında cephane taşıyarak, yaralılara hemşirelik yaparak, yemek pişirerek, su dağıtarak, hizmetten hizmete koşarak destanlaştı. Adı Nene idi taze gelinin. O günden sonra da bütün Erzurum´un tanıyıp saydığı kişilerin arasına katıldı. Doksan sekiz yıllık ömrü boyunca bütün Erzurumlulara Moskof´un Aziziye´de nasıl tepelenişini anlattı. Fakat kendinden birkaç kelime ile bahsetti.

Biz de okul olarak ülkemizin düşmanlardan kurtulmasından çok büyük emeği olan bu değerli insanı anmak üzere böyle bir program gerçekleştirdik.

Ekm

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Ekm

Okulumuzda aşure yapıp günün anlam ve önemini öğrencilerimizle konuştuk. Yapılan aşureyi afiyetle yedik.

Eyl

Kaliteli eğitim nezih bir ortamda gerçekleşir sloganıyla yola çıkılarak okulumuzda, yenileme, düzenleme ve onarım faaliyetleri çerçevesinde 2017 Haziran ayından itibaren pek çok alanda değişiklikler yapılmıştır. Okul halıları yenilenmiş, eskiyen mobilyalar yenisiyle değiştirilmiş, sınıflara laminant kaplama yaptırılmış, eksik olan mutfak malzemeleri tamamlanmış, kırık ve atıl durumda olan oyun parkı yenilenmiş, okul bahçesinde yeşillendirme ve çiçeklendirme faaliyetleri çerçevesinde gül ve mazı dikimi yapılmış, sınıflara yeni oyuncaklar ve eğitim materyalleri  alınarak daha kaliteli bir eğitim ortamı sağlanmıştır. Okulumuzun doğalgaz dönüşümü ve temiz su deposu işlerinin de tamamlanması ile çok daha farklı bir görünüme bürünen okulumuzda, dahada iyiye ulaşma adına çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

MÜZE GEZİMİZDEN GÖRÜNTÜLER

Eyl

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADIK.