''MİNİK KAŞİFLER GELECEĞİ KODLUYOR'' E-TWİNNİNG PROJEMİZ BAŞLAMIŞTIR

Okulumuz Kelebekler sınıfı öğrencilerimizle Okul Müdürü Hüseyin YILDIZ tarafından kurulan ve yürütelen "Minik Kaşifler Geleceği Kodluyor" e-tiwinning projemiz başlamıştır.

Kodlama ile yapılan etkinlikler çocukların hem bilişsel hem de algoritmik düşünme becerisini geliştirmesine yardımcı olmaktadır. Teknolojinin bilinçsiz kullanılması, çocuklarda ekran bağımlılığı oluşturup sosyal iletişim becerilerini kısıtlamaktadır. Bu bağlamda çocuklarda teknoloji farkındalığı oluşturup, teknolojinin doğru kullanımı hususunda bilinci artırmayı da hedeflemekteyiz. Öğrencilerimize kodlamanın temel basamaklarını öğretmek için önce oyunlarla başlanacaktır. Öğrencilerimizi öncelikle bilgisayarsız sınıf içi etkinliklerle ve sonra bilgisayarlı etkinliklerle tanıştırıp, Code.org sitesinde yer alan seviyemize uygun kurslara katılıp tamamlamaları ve sertifika almaları sağlanacaktır. Ayrıca artırılmış gerçeklik uygulaması çalışmaları yaparak farklı öğrenme ortamları oluşturup, hikayeleri kodlama yoluyla canlandırma çalışmaları ile öğrenme sürecinin daha etkili, eğlenceli ve verimli hale gelmesi sağlanacaktır. Klasik eğitim anlayışının yerini yeni yaklaşımlara bıraktığı günümüz eğitim sisteminde çocuklarımızı temel düzey kodlama ile tanıştıracağımız projemiz istenilen hedeflere ulaşarak ilerlemektedir.

02-03-2022

Yayın: 28.02.2022 - Güncelleme: 10.03.2022 13:41 - Görüntülenme: 239